Online adverteren in deze moeilijke tijd

Snelle veranderingen in het online consumptiegedrag

Online adverteren wordt de komende tijd van cruciaal belang. Door thuisisolaties, annuleringen van grote evenementen en sluiting van de horeca zal het online gedrag onder de bevolking enorm toenemen. 

Download hier de gratis E-commerce checklist!

Wat veranderd er, en hoe kan je hier met online adverteren op inspelen?

  • Verandering in besteding: nu de horeca stilvalt, reizen geannuleerd worden en men binnen moet blijven, zie je een duidelijke verandering in bestedingsgedrag. Luxueuze thuisproducten worden verkocht, zoals entertainment, maar ook fitnessproducten. Alles om de tijd zo goed mogelijk t doden thuis. Ook hier kan je goed op inspelen met je communicatie.
  • Zoekverkeer zal veranderen: er zullen waarschijnlijk meer oriënterende zoekopdrachten komen. Je hebt de tijd om dingen te gaan vergelijken en bekijken, waardoor abrupte keuzes minder snel gemaakt zullen worden, en we waarschijnlijk minder doelgerichte zoekopdrachten zullen zien.
  • Social media gebruik zal toenemen: nu we allemaal hele dagen thuis zullen zitten, zal het gebruik van social media alleen maar toenemen. In Azië nam het social media gebruik bijzonder hard toe tot 7,3 uur per dag televisie kijken, een trend die wij waarschijnlijk ook op de korte termijn zullen zien. Speel met het verschuiven van mediabudget hoger in de funnel, want momenteel moet je niet van consumenten verwachten dat er allemaal nieuwe keuzes gemaakt worden, maar kan je ze wellicht wel inspireren. 
  • CPC prijzen dalen waarschijnlijk: meerdere adverteerders zullen specifieke campagnes nu uitstellen, en aangezien de kosten voor advertising marktgedreven zijn, zullen de prijzen waarschijnlijk dalen. Ook dit biedt een kans om toch wel te adverteren, aangezien er meer mensen bereikt kunnen worden met hetzelfde budget. 

Websiteboost helpt

Omdat ondernemers het in deze tijd lastiger hebben moeten wij elkaar helpen. Daarom bieden wij nu onze dienstverlening aan voor een gereduceerde prijs, om zo elkaar te kunnen helpen. Wij kunnen dan onze kosten dekken en u kan dan extra verkoop genereren online. 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!