Conversies verhogen in je webshop: met deze tips lukt dat!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Conversies verhogen voor jouw webshop?

Meer conversies met je webshop krijgen is onderdeel van een proces. Zodra je webshop werkt begint het werk om klanten te werven en dat stopt niet. Gevonden worden in Google is een continue proces, die je wilt winnen van je concurrenten om ze alvast een stap voor te zijn. Zodra je gevonden wordt is het van noodzaak dat jouw klanten moeiteloos door je website manoeuvreren. Als laatste wilt je, jouw bestaande klanten behouden. De cirkel begint weer van voor af aan als zij, je weer terugvinden.

Verkeer website analyseren

Om te weten of je al de mogelijke doelgroepen aan trekt die je wilt aantrekken is het van belang om de huidige situatie van jouw website te analyseren. Door het sitegedrag te analyseren kan je bovendien zien of de huidige website bezoekers daadwerkelijk vinden wat zij zochten. Je kunt verschillende tools gebruiken waarvan Google Analytics veruit de bekendste is. Websiteboost gebruikt verschillende tools om het website verkeer van klanten te monitoren. Hierdoor weten we precies wat voor potentiële klanten zich op een website bevinden en spelen onze specialisten hierop in.

woman-using-credit-card-buy-black-running-shoes-ecommerce-website-via-smartphone

Conversie verhogen webshop door SEO

Om de conversies van jouw webshop te verhogen is het belangrijk voor jouw website om op een hogere plek in de zoekresultaten te eindigen. Dit kan gratis met search engine optimization (SEO). Dit kan je onder andere doen door meta beschrijvingen toe te voegen en een keyword analyse uit te voeren voordat je tekst voor jouw website schrijft. Sommige zoekwoorden zijn heel populair, waarbij het dus lastig is om hier hoog op te scoren. Het is daarom van belang dat je, je ook richt op de zogenaamde ‘long-tail’ zoekwoorden. Deze zoekwoorden zijn mogelijke ‘synoniemen’ voor de oorspronkelijke zoekwoorden. Jouw naamsbekendheid speelt een grote rol bij SEO, omdat je hierop waarschijnlijk het makkelijkst gevonden wordt. Zorg er dus voor dat je, je naamsbekendheid opbouwt door bijvoorbeeld social media & SEA te gebruiken (zie hieronder). Meer informatie over SEO? Neem dan eens contact op met 1 van onze specialisten.

Conversies verhogen webshop door SEA

Om jouw website verkeer een extra boost te geven kan je ook gebruik maken van Search Engine Advertising (SEA). Hierbij is het extra van belang dat jouw website goed aansluit bij de wensen van de klant, zodat je het maximale uit deze investering haalt. Je doet namelijk een investering in advertenties in Google, op een vaste plaats in de zoekresultaten. Meer informatie over SEA? Neem dan contact op met 1 van onze specialisten.

woman-using-laptop-online-flower-shop

Conversies verhogen bij jouw webshop & klanten behouden

Wanneer klanten daadwerkelijk zijn overgegaan tot aankoop, is het belangrijk om ze te behouden. Hebben ze opmerkingen? Suggesties? Neem het serieus, maar pijl ook de meer algemene mening. Het verwerken van feedback kan de tevredenheid van klanten verhogen. Daarnaast kan je reviews van producten toestaan, zodat je een kwalitatief assortiment kan aanbieden die aansluit op de behoefte van jouw (potentiële klanten). Goede reviews kunnen bijdragen aan het vertrouwen van bezoekers die twijfels hebben voor een aankoop. Dit kan ook een reden zijn om jouw klanten te vragen om een review achter te laten op een review website. Tenslotte kan je klanten die al vaker aankopen hebben gedaan persoonlijke aanbiedingen sturen. Beloon ze voor hun loyaliteit!

Conversies verhogen in jouw webshop door Websiteboost?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je zo druk bezig bent met jouw webshop, dat je helemaal geen tijd hebt om je te verdiepen in alle marketing aspecten. Het team van specialisten bij Websiteboost helpt je graag verder. We zien vaak dat een klant die voor het eerst bij ons komt, zich alleen focust op één marketing element (bijvoorbeeld social media). Bij Websiteboost richten wij ons op het totaal plaatje. Natuurlijk kan je ook met specifieke vragen naar ons toekomen. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze specialisten. Wij helpen u graag!

business-woman-using-credit-card-buy-black-running-shoes-ecommerce-website-via-laptop-with-smartphone

Neem contact met ons op voor een gratis advies gesprek!

Wil je deze blog delen?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Jeffrey Schoo

Jeffrey Schoo

Volg ons!

Laatste commercial

Wil je weten wanneer er een nieuwe post van websiteboost online staat?

Doe nu de WebsiteCheck